понеделник, 12 септември 2011 г.

Покана за участие в проект

Здраве днес и утре – доброволческа
младежка информационна кампания

Скъпи колеги,
На вашето внимание днес ви предлагаме една изключителна възможност за участие в проект, придобиване на нови знания, развиване на презентационни умения и не на последно място участие в доброволчески дейности
Сдружение "Незабравка" в партньорство с "Асоциация на Студентите по Медицина в България - Варна" и с подкрепата на Медицински университет - Варна организират проект "Здраве днес и утре - доброволческа младежка информационна кампания" - под ръководството на Д-р. Д. Найденова. Основната задача на настоящия проект е разпространение на теоретически и практически знания относно здравословния начин на живот и здравословните навици сред младите хора.
Как ще се осъществи проекта? В първият етап студенти по медицина /1-5 курс/ и стажанти от Медицински университет - Варна ще бъдат обучени по специфични теми. След това на принципа "младежи обучават младежи" бъдещите лекари ще запознаят свои връстници от другите университети в града с предимствата на здравословния избор на храна, борбата със стреса, оптималната физическа активност и т.н.
Какво печелите вие? Преминавайки специализираното обучение вие ще обогатите познанията си и ще придобиете съответен опит в презентирането на специфична материя, пряко свързана с вашата бъдеща професия. Ще имате възможност да участвате в доброволческа инициатива, която ще осмисли свободното ви време. Освен това ще повишите здравната си култура и ще помогнете на много други ваши връстници да подобрят начина си на живот. Ще получите сертификат за преминато обучение на тема "Здравословен начин на живот" :)

Кога и къде ще се проведе обучението?
2 октомври /неделя/ 9.30ч

Специализирано обучение на тема Физическа дейност и спорт. Аеробни и анаеробни активности при различни физиологични състояния и при болест. Роля на хиподинамията за възникването на различни заболявания

Специализирано обучение Стресът в ежедневието. Практически способи за контрол и неутрализиране на стреса. Личностно утвърждаване”.


9 октомври /неделя/ 9.30ч

Специализирано обучение на тема «Здравословен начин на живот – основни елементи. Фактори, формиращи здравния статус. Поведенчески и хранителни навици с неблагоприятни последици за здравето. Алиментарна превенция на социално-значими заболявания. Достъпни статегии за промяна на хранителното поведение».
Специализирано обучение “Презентационни умения”.

Място: Факултет по Дентална Медицина

Записване за участие: Изпратете e-mail  с вашето име, курс и факултетен номер на : amsb.varna@gmail.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога